НАШЕТО ЗАЕДНО
На мъжа ми
Ръка за ръка вървиме със теб
и порим морето живот.
Ти вечно отзад, аз вечно отпред -
една преварена любов.
Боли ме главата, боли те кракът
и отново е пълен боклукът.
Отдавна на теб съм ти взела страха,
отдавна тресе ни скуката.
От двайсет лета ти познавам дъха,
а ти ми познаваш ината.
Отдавна ми писна да бърша праха,
а ти да поемаш вината.
Ръка за ръка си живеем така -
животецът тихо и праведно.
А вече и мен заболя ме кракът,
но искам си нашето заедно.
© МАРИЯНА ФИЛИПОВА Todos los derechos reservados