6.12.2011 г., 11:02 ч.

Нашето заедно 

  Поезия
658 1 2

НАШЕТО ЗАЕДНО

 

 

На мъжа ми

 

 

Ръка за ръка вървиме със теб

и порим морето живот.

Ти вечно отзад, аз вечно отпред -

една преварена любов.

 

Боли ме главата, боли те кракът

и отново е пълен боклукът.

Отдавна на теб съм ти взела страха,

отдавна тресе ни скуката.

 

От двайсет лета ти познавам дъха,

а ти ми познаваш ината.

Отдавна ми писна да бърша праха,

а ти да поемаш вината.

 

Ръка за ръка си живеем така -

животецът тихо и праведно.

А вече и мен заболя ме кракът,

но искам си нашето заедно.

 

© МАРИЯНА ФИЛИПОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубав стих, Марияна. Всъщност, какво повече му трябва на човек от някой, с когото да дели и хубавите, и лошите моменти...
  • Ама че инат жена
    Хареса ми стихото, поздрави.
Предложения
: ??:??