12 nov 2020, 9:36  

Настъпва хладно новото ни днес 

  Poesía » Otra
229 6 6

Зъбато слънце облаче гризе,
в листата  котка рови любопитно.  
Синигерче, с премръзнали нозе,
изпява си душата ситно, ситно.

 

Димът рисува карта, на деня
и хризантеми с вятъра танцуват.
Преди от скрежа да се вледенят,
целунали ноември се сбогуват.

 

Забързан поизмръзнал минувач,
с дъха си топли дланите си ледни
В окъсано палтенце продавач,
на вестници, минава, за последно.

 

Трагедии и фалш да продаде,
вгорчил кафето с чувството тревожно,
че по - надолу няма накъде
и че е невъзможното, възможно.

 

А после поделил с бездомен пес,
закуската, денят се понавъси.
Настъпва хладно новото ни днес -
стремглаво хуква, търсейки ума си.

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??