27 sept 2017, 19:54

научи ме 

  Poesía » De amor
218 0 2

Научи ме

да ставам живот во поезија

да градам мостови каде што треба

да ги ловам пеперутките

што ќе ми го покажат патот до виножитото

Научи ме

да ги сакам луѓето

што се огледуваат во моите очи

и молат за минута внимание

натерај ме

да живеам по твојата дефиниција за среќа.

 

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??