Наздраве на всички истински българи!
Боже мой, България ражда прекрасни чеда!
А защо ли тук-таме по света - "нещастник",
ни подценяват, като хора от "втора ръка".
Може да сме по-различни от тях -"напредналите"
но това не значи, че сме под световните нива.
Всеки ден се сблъсквам с умовете им промити
и оценявам нашата груба, но истинска чистота.
Моля се Новата, чакана две хиляди и седма
да е благотворна, да е по-добра и щедра!
Да помисли не само за силните, а да протегне
спасителна ръка към слабите и бедните!
Нека всеки да вдигне чаша за наздравица!
Всеки, пред своята - оскъдна или отрупана маса!
И дано светът най - сетне да ни даде шанса,
да му покажем нашата истинска класа!!!
Наздраве българи! Където и да сте по широкия свят!
Обичайте, до последния си час нашата България!
Търсете я, както невръстното, беззащитно дете
търси и не може да живее без своята Майка!
Наздраве Родино, за теб!!!
© Пепа Деличева Todos los derechos reservados
Прекрасен стих!!!