31 дек. 2006 г., 19:04

Наздраве българи!!! 

  Поэзия
659 0 8

Наздраве на всички истински българи!



Възхищавам се на толкова много таланти!

Боже мой, България ражда прекрасни чеда!

А защо ли тук-таме по света - "нещастник",

ни подценяват, като хора от "втора ръка".


Може да сме по-различни от тях -"напредналите"

но това не значи, че сме под световните нива.

Всеки ден се сблъсквам с умовете им промити

и оценявам нашата груба, но истинска чистота.


Моля се Новата, чакана две хиляди и седма

да е благотворна, да е по-добра и щедра!

Да помисли не само за силните, а да протегне

спасителна ръка към слабите и бедните!


Нека всеки да вдигне чаша за наздравица!

Всеки, пред своята - оскъдна или отрупана маса!

И дано светът най - сетне да ни даде шанса,

да му покажем нашата истинска класа!!!


Наздраве българи! Където и да сте по широкия свят!

Обичайте, до последния си час нашата България!

Търсете я, както  невръстното, беззащитно дете

търси и не може да живее без своята Майка!
                                      Наздраве Родино, за теб!!!

 

 

 

© Пепа Деличева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??