25 feb 2016, 17:57

Не беше пролет 

  Poesía » Civil
231 0 0

                                                                       Не беше пролет

 

 

 

Мъгла и мрак!  На пролет не прилича.

Слънцето не грее, едва наднича.

Ветреца тихо във вечер звездна,

глас извива в песен нежна.

 

И в  трепет дочаках лято знойно,

срещаш несгодите спокойно.

Защото и хляба и солта

се крият в теб и в мисълта.

 

На две да счупя хляба,

да го разделя по равно трябва.

Очите не заспиват гладни.....

Пият вяра, а остават жадни!....

© Йонка Янкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??