17 oct 2024, 15:09

"Не искам" 

  Poesía » Otra
17 0 0

"Не искам"

 

Не искам повече за теб да пиша стих,

умът ми казва: „Забрави го“,

ала сърцето с твойто име пак тупти,

не искам кротко в плен да ме държиш.

 

Не ща ловец да бъдеш без пощада, 

а аз трофеят на стената.

Нито малката зеленина в очите ми пъстри.

Не искам да съм тревата под крака ти,

която без да мислиш, ще стъпчеш.

 

Не искам да си ми последният дъх, който ще вземеш.

Не искам да съм пеперуда в кафез,

затворена, без свобода и мечти.

 

Искам да си пак непознатият гост, който знае всичко за мен.

И с когото нищо не деля в тези дни.

© Ivayana Ivanova Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??