7 mar 2016, 23:11  

Не искам нищо 

  Poesía
991 0 7

Не искам нищо

 

Не се поставих във поза "партер".

Не позволих да направя бартер

със съвестта си, за миг прекъснала.

Възобнових я. Ала възкръснала.

 

Във крепостта ми не разрешавам

да се прицелват. Не наблюдавам

със любопитство, чужди дворове.

В съдбите хорски, също не ровя.

 

Зад това си верую твърдо заставам.

И на никого не разрешавам

да го поставя като дилема.

Аз просто си разреших проблема.

 

Не искам ничие вещо мнение.

Това е моето убеждение.

Духът ми волен, днес се отприщи.

От никого не искам нищо!

 

А вътре в мене какво остава-

дали е спомен или забрава-

единствено, аз само зная.

И ще го пазя във мен, до края!

© Мари Елен- Даниела Стамова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??