Не казвай сбогом. Никога не казвай.
Отиваш ли си - просто си тръгни.
На птиците крилете не подрязвай.
След себе си мостове не гори.
Вратата не зазиждай след потегляне.
Защото път е. Знае ли човек?...
Прекрачваме я като за последно...
Възможно е пред нея пак да спрем.
Не казвай сбогом. Същността е мъртва.
Красиво ляга в песен. Не в живот.
Опитай през гнева да я преглътнеш.
Отрониш ли я - дава мъртъв плод.
© Людмила Билярска Todos los derechos reservados