25 may 2007, 7:41

НЕ ПРОДАВАЙТЕ АЗБУКАТА ! 

  Poesía
872 0 3

НЕ ПРОДАВАЙТЕ АЗБУКАТА !

Вий сте българи, зная! Но предадохте Левски!
И продадохте Ботев, а сега и Батак !
Колко още ще трябва, за да стигнем до края!
За да стигнем до дъното в този батак !

Вий сте българи, зная! Но продавате вярата!
Тази вяра, която векове ни крепи!
Тази вяра, която Борис Първи покръсти
 и робство пет века не успя да сломи!

Вий продадохте благото, що народа създаде!
С години лишения и труд сътвори!
За да имате сметки, коли и палати,
разрушихте заводи за жълти пари !

Сал език ни остана и таз азбука свята,
що от робство спаси ни като народ !
И към нея последно Вий поглеждате тайно
и пресмятате колко ще ви дадат!

Не помисляйте даже! Тоз народ ще възстане!
И лавина от болка с гняв ще падне над Вас.
Ще платите прескъпо за злините направени!
На крадците ще дойде последния час!

24 Май, 2007 г.

© Светльо Златанов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??