23 jun 2023, 13:54

Не се предавай 

  Poesía » Filosófica
198 0 0

Когато не вървят нещата, както често става,

и пътят ти се стори нанагорнище без край,

когато нямаш и петак и никой не ти дава,

не се предавай и не се моли. Кураж си дай.

 

Когато грижи и тъга на прицел са те взели,

когато имаш нуждата от любов да раздадеш,

а бедствия внезапни грубо са ти я отнели,

с въздишките си робски можеш само да умреш.

 

Животът има обрати, палачи, неудачи

и какво ли още не.

Съдбата върла може всичко да ти прати,

но ти не се предавай и тогаз на колене.

 

Не се отказвай от целта си жадно пожелана.

Не можеш да узнаеш близо ли си до целта.

Борбата продължава и когато паднеш, рана

дори опасно да кърви по твоята мечта.

 

Юмрука жесток ти можеш гневно да стовариш в мига последен срещу своя, подъл страх.

Не бива с него дори да преговаряш.

Не се предавай и не знаеш що е крах.

© Yoana Stamatova Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??