4 ago 2017, 7:57  

Не те виня 

  Poesía » De amor
292 1 1

       Не те виня

 

Не те виня за болката във мен!

Нау́чи ме да страдам и обичам.

Любов да търся всеки Божи ден!

След нея неуморно аз да тичам.

 

Нау́чи ме, че пътят е трънлив

към онова сърцето що желае.

Че любовта е като връх мъглив,

но над мъглата слънцето сияе.

 

Не те виня за своите мечти,

за всички нощи пълни със копнежи.

Не те виня за туй, че ме боли!

Боли ме за напразните надежди!

 

Обичам те! Вина ли е това?

Сърцето ми научи да лудува.

Да търси в тъмнината светлина,

и ден и нощ за тебе да жадува!

 

Не те виня за нищо между нас!

Така решила си, така да бъде!

За мен ще бъде болка всеки час!

А нека теб сърцето ти да съди!

© Георги Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??