Навън е празно, пусто, бяло,
висулките едва-едва блестят,
и сякаш времето е спряло,
единствено снежинките валят.
Земята се е сгушила,
във своето одеяло снежно
и просто тихо слуша
как зимата разказва нежно...
И в тази приказка страхотна,
сама стоя, във тъмна стая
и ми е мъничко самотно,
защо така и аз не зная.
Дали от зимата обаче,
дошла е тази самота?
Или пък просто ми се плаче
заради друга празнота.
... Снежинките във въздуха лудуват
самотни, своя танц танцуват,
но после заедно се сгушват на бялата земя
и ги завива нежно зимата със свойта пелена.
... А тук около мен
е празно и студено,
в този зимен ден,
съвсем е вледенено.
И взирам се в снежинките отново,
как искам да танцувам като тях, щастливо,
и като падна от умора
и мен да гушнат, тъй грижливо!
.. И втурвам се на вън,
танцувам във снега...
и като в сладък сън,
се смея от сърце!!!
Полягам в бялата, студена пелена,
която някак си ми дава топлина.
Лежа и взирам се в небето,
целуват ме снежинки по лицето
и самотата ми отмиват,
това ужасно чувство си отива!
О да сама съм, но вече не самотна,
а щастлива!!!!
Тина Т
© Tina Takeva Todos los derechos reservados