НЕ ТЪРСИ В ТЕБ ДУШАТА
МИ ПОКОЙ
Мирисът на твоите коси
упойва като отлежало вино.
Жаждата ми вино угаси
и трижди жаден в самота заспивам
Не търси в теб душата ми покой,
а бури и пожари сатанински.
През зимата да чувствам летен зной –
при суша, дъжд от обич да ме плиска.
Това ми дай – доволен ще съм аз,
убежище намерил от покоя.
И налудува ли се виното във нас,
пак жаден ще те търся, мила моя.
© Румен Ченков Todos los derechos reservados
при суша, дъжд от обич да ме плиска.
Това ми дай – доволен ще съм аз,
убежище намерил от покоя.
И налудува ли се виното във нас,
пак жаден ще те търся, мила моя.
* * *
Чудесно е! Много ми хареса! Поздрав!