19 may 2009, 23:31

Небе 

  Poesía
598 0 0

Съжалих себе си пак, че потърсих денем звездите,

че посипах със сълзи очите

и че недостойни сторих мечтите!

 

Защото е тъмен пътят пред мен

и сенки скрили са стария ден.

Защото са тез пътеки посивели,

от тъга и мъка подивели!

 

И колкото и да бяха красиви всички мечтания,

раниха те твойте обожания!

Нарисува ти, сърце, само страдания,

кога забрави, че не стигаш звездите

и не можеш да танцуваш с лъчите!

Забрави, че не си птица и нямаш криле.

А когато сърцето не може в полъх да литне -

небето си е просто небе!

© Гергана Данаилова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??