Ти се стремиш към поетична слава.
"Безсмъртие" е твоята мечта!
И аз, от все сърце, ти пожелавам
да те четат до края на света!
Но славата
със нас се подиграва.
Присмива се над нашите мечти.
Очакваш я, а тя не приближава.
Измамна е. И затова и ти
недей залага на една кобила!
Животът има хиляди лица.
Поетът трябва стихове да пише,
но е добре да има и деца!
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados