27 ago 2022, 18:37

Недейте се смя! 

  Poesía » De amor
212 0 0

Недейте се смя!

/Свидна/

Недейте се смя , гората умира,

подпалена, сечена, за грешна пара,

клони протегнала, дъхът и замира,

плачете за нашата зелена гора!

 

Недейте се смя, водата умира ,

бистра, бълбукаща, като сълза,

отровена бавно, път не намира,

плачете за нашата чиста вода!

 

Недейте се смя,Човекът умира,

загубил отдавна своята чест,

свойта човечност оставил на мира,

плачете за честния светъл Човек!

 

Недейте се смя! Млъкнете за Бога!

© Евгения Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??