Във тези малки часове в нощта,
когато само с листа аз оставам,
уви – единствено сега така
на теб всецяло се отдавам.
Защо, когато тръпки ни полазваха,
някой с игла зашиваше устата ни?
Защо, когато залези залязваха,
една ръка ме хвана за ръката ми?
Защо се гледахме, а сякаш не се виждахме
в онези вечери на мнима самота?
Защо във сънищата тайно идвахме
да се разходим тук самички по брега?
И все не мога да си обясня
защо тогава толкова мълчахме…
И двамата мълчахме, но разбирахме,
че нещо зад мълчанието има…
Дали беше всичко толкоз чисто, просто,
че думите ни ставаха излишни
и ний, мълчейки, чудно се разбирахме,
а хубавото в нас оставяхме завинаги.
И все пак… и след това…
мечтите ни са все несподелени…
Уви - за миг си тръгна Любовта,
останала и тя - несподелена!
17.07.2000 г., Троян
© Мария Todos los derechos reservados