Искам днес
отново да съм
лека,
мека!
Като есен -
неусетна
да покрия спомена
болезнен за
забравената в мене
песен!
Искам да се съблека
от стреса и под
шарената сянка,
в дрямка
на безгрижието пак
неканена да си полегна!
Нека да избягам
с пясъка в морето
или пък тайно
с вятъра да чорлям
детските коси, погалващи
нослето!
Искам глупаво
да се усмихвам
в нищото и да вярвам
безпричинно в същото!
Искам днес
отново да съм
лека,
мека...
© Искра Радева Николова Todos los derechos reservados