По Витошка днес
течеше протест.
Безработните и лелките
си искаха пейките ...
Много близо до тях
масите бяха -
невъзможни за сядане ...
Ех, обществени ядове!
Къде да приседнат
в скука последна
пенсионерите стари,
в душния ден
табла играли ...
Друго е вечер -
парка е пуст и далече,
а тука - хора, хора ...
за очите и устата - отмора ...
Боже, за какво протестираме
в този живот за умиране?!
Гърците трябва да питаме
пейките дали са им читави ...
© Валентин Василев Todos los derechos reservados