Не мога да свиря с техните ноти,
стоя си в ъгъла и си пея самотна.
Още таз мистерия ме тревожи,
зад всеки стих и всяка рима,
зад всяка дума, всеки поетизъм,
всяка красота, всеки епитет,
метафора, куплет
дали се крие по-голяма истина
от мойта прозоримна пантомима?
Всяка поема днеска носи златна дреха,
нека мойта бъде гола като курва,
но поне ще бъде Ева.
Това не е поезия на белобрадеца, мъдреца,
а пише я нещастника в мазето,
мастилото ù е пикнята на реалността
и всяка стихосбирка е канализация.
Гола и развратна тя лежи - ябълка
натурална на прашна магистрала.
Не излъскана, а мръсна е като свиня,
но поне си го признава,
че е свиня в кочината на света
и не крие мръсното си тяло
с лицемерни дрехи от коприна.
Развратна, гола, истинска, непоетична,
ненаписана в книги с твърди корици със заглавие "Класици",
плюеща, псуваща, естествена,
мръсна долна грешница.
Наздраве! Наздраве за курвата без грим
и силиконови цици!
Това е тя - поезията - прозаична,
немелодична и най-вече непоетична.
© Ани Todos los derechos reservados