20 ago 2014, 14:40

Непрочетената книга 

  Poesía » Filosófica
366 0 0

Почиствам прахта от старата книга,

все още дишат страниците нечетени,

безбройните изречения тъжно мигат,

разкриващи загадките ù преплетени.

 

Книгата разказва за нейните приятели,

как някога с нея се събуждали хората,

погребана в прахта от своите читатели –

забравена, днес не лекува и умората.

 

В очите бият непознатите изречения,

прелиствайки страниците ù остарели,

на пръв поглед се правят извлечения –

времето е надживяно от листовете бели.

 

Непрочетената книга е тайна запечатана –

прочети и открий защо е била напечатана.

© Никица Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??