НЕРАВНОВЕСИЯ
На този свят щом вземаш, трябва да дадеш.
Неравновесия животът не понася.
И ако присвояваш, значи, че крадеш;
за всички дейности в живота се отнася!
За любовта с любов ти трябва да платиш.
Сърцето днеска само със сърце се плаща.
Аз знам, че няма трайно чувство на кредит
и всяка сметка тука трябва да се плаща…
И ако без остатък ти дълга си не платиш;
ще се намери друг със радост да го вземе.
Валенциите празни как ще задържиш…
Те търсят орбитите си, да ги приемат.
Ти обич търсиш ли, ще плащаш със любов!
И чувството ти нежно ще е споделено.
Ще има ехо само ако има зов.
Вселената велика тъй е устроена…
Преди да вземеш, приготви се да дадеш!
За всички хора този принцип се отнася!
И ако само взимаш, значи че крадеш!
А хората и днес крадците не понасят!
© Христо Славов Todos los derechos reservados