25 may 2017, 23:47

Нещата 

  Poesía » Otra
429 0 5

Нещата си се случват покрай нас,

но трябва да ги вдъхнем, помиришем.

Да чуем най-среднощния им глас

и през сълзѝ дори да ги опишем.

 

Нещата чакат да ги разберем,

да ги разлистим, с дъх да ги погалим,

във шепите си да ги съберем,

да ги затоплим с пламък тъмно ален.

 

Тогава почват дребните неща

за нас да светят, да ни се отплащат,

и името ни с обич да крещят

и да засищат всяка наша жажда.

 

Да, те са си все същите неща,

но до мечтите сто на сто ще стигнем,

ако превърнем в светлина нощта

и просто... над нещата се издигнем.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??