Несретница!
Сама съм си виновна!
Издигах кули на въздушни обещания.
И търсех кестени в шушулчици безплодни.
Прохождах. Но на мними разстояния.
Несретница! Посявах бяло грозде
и мислех, че със него ще си светя.
Но винаги, в едно неумолимо "после",
все някой ми ядеше плодовете.
Нещастница! Играя без да виждам.
И вечно жадна, ненаситно-доверчива,
дочаках време за последно свиждане
с душата си - пустинно-пуста нива.
© Елена Биларева Todos los derechos reservados
И пустинно-пустото и гроздето-светилник ) Страхотни!
И моля те, кажи на лирическата героиня, че винаги ще е така - в стил бътърфлай ::) И че всяко едно прозрение в мрака ще я изкачва на още по-висока планина, след като се е хлъзгала надолу от предишния!