Нестинари танцуват...
Памет вековна
Ръце до болка
стискат икона
Нестинари танцуват...
Гореща жарава
Конник препуска
опашка развява
Нестинари танцуват...
Тангра нахлува
Ханът край Дунав
държава създава
Нестинари танцуват...
Тъпанът бие
Ханът от череп
виното пие
Нестинари танцуват...
Жаравата пари
Братя славяни
букви създават
Нестинари танцуват...
Свисти ятагана
Народът мрази
глава не скланя
Нестинари танцуват...
Свещта догаря
Монахът пише
история стара
Нестинари танцуват...
Тиранът иска
Братът не дава
сестрица Яна...
Нестинари танцуват...
Везир въздиша
Мома Гергана
Николу се врича
Нестинари танцуват...
Моми се сплитат
в едно с Калиакра
в море политат
Нестинари танцуват...
Байряк се вее
Момци хайдутуват
Балканът пее
Нестинари танцуват...
Ризи белеят
Майките плачат
Перчем се вее
Нестинари танцуват...
Слънце припича
Кръвта юнашка
бавно изтича
Нестинари танцуват...
Дяконът Левски
Апостол става
комитети създава
Нестинари танцуват...
Райна Княгиня
сън не заспива
знамето шие
Нестинари танцуват...
Тиранът бесува
Кочо със ножа
сина си убива
Нестинари танцуват...
Поет-войвода
чета повежда
в бой за свобОда
Нестинари танцуват...
Радост народна
братушки идат
хорА се вият
Нестинари танцуват...
Жарава гасне
В новото време
хайдуци опасни
Нестинари танцуват...
Пепел сивее
Гайдите плачат
Народът немее...
10.02.2007г.
© Даша Todos los derechos reservados
Прекрасен е - трогона ме!
Браво за интересната идея!
Поздрав!