26 mar 2020, 7:19  

Невъзвратимо 

  Poesía
514 0 0

С три пръста от сърцето си ще откъсна,

ще го дам на бездомно псе.

Ще се кръстя в мъгла сива и гъста,

на брега на черно море.

 

Студени, прекръстени капки ще капят

след мене по морския бряг,

а псето проклето, го давят с гняв псета,

за мръвка без вкус и без цвят.

 

Ще спра да погледна безкрая до себе си,

ще чуя как чайки крещят.

От псета парчето откраднали крадлите,

сега го в небето въртят.

 

В нозете ми вдървени, корени тръгнали,

от пясъка сух, пепелив.

Парчето изпуснато, при рибите в пустото,

Потъва със танц уродлив.

 

Клони изгниващи, листи неникнещи,

погиващо стройно стебло.

Парчето изгубено, скрито, погубено

с вълнение мъртво и зло.

 

Вятърът брули ме, пясъкът жули ме,

тровят ме черни води.

Утихнало времето смуче от бремето,

на всички отминали дни.

 

Аз чакам... и чакам, и чакам, и чакам.

Превърнат във вкаменено дърво.

В течение някакво, отдавна утихнало,

да зърна парченце едно.

© Èдин Гравън Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??