19 abr 2022, 8:48

Ничия земя 

  Poesía
254 0 0

Свети Петре, вземи молив и гума,
вече стани демократ.
Трий и записвай всяка правилна дума,
не вярвай на нашия свят.

Много гамени се народиха,
лъжат и мажат добре.
Даже и вярата си, предплатиха,
в залог да са горе добре.

Тук се набляга сега на прогреса,
всъщност това е борба.
Клатим се яко за интереса
и се тешим със съдба.

Ти си записвай и с гума изтривай
всичките земни лъжи.
Ако объркаш, недей да униваш.
Твърд като камък бъди.

Даже един да пропуснеш неволно
в Рая, не сторвай скандал.
Грешници там са вече доволно
много от целия свят.

Твоето, знаем е старост нерадост.
Никой светец не вини.
Нашето тук е жалба за радост.
Жалба за смислени дни...

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??