"Ние чакахме"
Ние чакахме
някакво ново начало
да бъде на края стъргало
и лошо-добро да отмие.
Ние чакахме
празнично слово
едно и също отново
и после камбана де бие.
Ние чакахме
дванайсет да стане,
някой бутилка да хване
и в масата доволно да я изтрещи.
Ние чакахме
светлини да изгреят
и всички да пеят,
а съседът долу да крещи.
Ние чакахме
храбри войводи
и долни изроди
навън да направят война.
Ние чакахме
малки момчета
и долни прасета
ведно да запеят песен една.
Ние чакахме тебе.
И тебе. И тебе. Уви!
Вий не дойдохте!
Вие сте лоши, лоши моми!
© Калоян Иванов Todos los derechos reservados