17.01.2013 г., 13:01 ч.  

Ние чакахме 

  Поезия » Хумористична
347 0 0

"Ние чакахме"

 

Ние чакахме

някакво ново начало

да бъде на края стъргало

и лошо-добро да отмие.

 

Ние чакахме 

празнично слово

едно и също отново

и после камбана де бие.

 

Ние чакахме

дванайсет да стане,

някой бутилка да хване

и в масата доволно да я изтрещи.

 

Ние чакахме 

светлини да изгреят

и всички да пеят,

а съседът долу да крещи.

 

Ние чакахме

храбри войводи

и долни изроди

навън да направят война.

 

Ние чакахме

малки момчета

и долни прасета

ведно да запеят песен една.

 

Ние чакахме тебе.

И тебе. И тебе. Уви!

Вий не дойдохте!

Вие сте лоши, лоши моми!

© Калоян Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??