30 jun 2024, 20:21

Нищо 

  Poesía » Verso libre
100 0 0

 

                                                               \ ....и  към  (нещо)пишещите \

Отстояваме до кръв това,

което правим.

И може би затуй така

помежду си се ругаем.

 

Кой знае!...

 

Всъщност думата ми е в требността

да плесна маниерността по задника.

По дяволите всички правила! -

от изисканост

нозете ми се схванаха.

 

...Хляб вземал ли съм си? - Не.

 

Но как отблъскващо професионално в рими е

с осмукани рецептори на пръстите

да издърпваш чувствата си инервирани

от амбициозност съскаща

за Име.

 

Би имал...

 

Ала представял ли си си ламя,

която зинва: Хам! -

след което не остава нищо, 

освен едно

оплетено във паяжини

кошче?...

 

1987             +НИК о,дим-of  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© никодим попникодимов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??