28 sept 2006, 23:07

НОКТЮРНО 

  Poesía
933 0 3


/класик-джаз парти/

Пианото прашасваше
във ъгъла.
Не то, а струните му,
зарязали и водката,
и портокаловия сок.

И днес вратата
се отвори.
Влетя, по онзи,
всечовешкия закон
самотен саксофон.

Щастливи, черно –
белите клавиши
поглъщаха
поредна партитура.
А саксофонът
дрезгавото повиши –
прегръщаха се
пред и над култура.

Клавиши, клавиши,
струни...
струни, клавиши...
...на малка водка
с портокалов сок...

“Отворена за теб врата –
това все едно не е врата”
“I’m still looking for the summer.”



© Делфи Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??