7 ago 2011, 23:53

Нощ край морето 

  Poesía
896 0 13

 

 

НОЩ КРАЙ МОРЕТО

 

 

Някакви младежи със щурците се надвикват.

Морето се е сляло със нощта и тихо стенат.

Бризът спи след кратката привечерна молитва.

Стъпват плахо в тъмнината непрочетени поети.

Недолюбени жени проклинат младостта си.

Незаплували моряци в ром яда си давят.

Паяжини вежат златни нишки за украси.

Точи вятърът за буря острата си сабя.

Спомня стъпките върху гърба си още топъл плажът.

Мида в светлината на светулка ще проблесне.

Нощ е край морето, хубава и страстна.

Колкото позната, толкова и неизвестна.

 

Аз си лягам място да отстъпя,

утрото да дойде и денят да тръгне.

© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??