28 ene 2008, 13:08

Нощен дъжд 

  Poesía » Otra
588 0 4
 

НОЩЕН ДЪЖД

 

Нощта е пуста. Няма ги звездите.

Дъждът е само скитник тази нощ.

От толкоз мъка натежа небето.

Капчукът се превърна в дявол лош.

 

Сънят избяга някъде в простора.

Дърветата сега са моя страж.

А любовта, която ме крепеше,

стопи се и възкръсна във мираж.

 

Със раница, изпълнена с надежди,

на път ще тръгна утре призори.

Със скитник дъжд, във утро мрачно,

ще търся твоите добри очи.

 

Подслон ще търся някъде далече.

Към хоризонта мълком ще вървя.

С ръце, протегнати към всеки срещнат,

ще търся аз човешка топлина.

© Иван Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??