Най-хищна в този свят е мисълта...
тя иска свободата ти да вземе,
а чувствата – препускаща река,
която рони брегове от време.
Най-тъжна в този миг е любовта,
тя по съмнения върви и плаче.
Смехът е уловена светлина,
безумието - мъдрост в скрити фрази.
Най-сладката награда е вина –
подарък даден ни с очи от Бога
Смирението ражда похотта
на страстните целувки огън.
Измамата - на истината сън,
луната е от слънцето рогата...
Каквото не е важно е отвън,
а думите – мечти са в тишината.
© Михаил Цветански Todos los derechos reservados