5 oct 2018, 11:53  

Нощно привидение 

  Poesía » De amor
386 1 3

НОЩНО ПРИВИДЕНИЕ

 

I

В безсънна нощ – сияйно привидение;

в покоя тих дочух невинен смях;

в душата сетих радостно вълнение;

в тъмата звездна – образ мил, познах.

 

II

Отново тя дошла е и ме чака,

отново тя усмихва се пред мен

и озарява като ангел мрака

със своя поглед пролетно-зелен.

 

III

Пред нея аз стоя и моля Бога

не сън, а истинска да бъде тя,

ала сърцето сви се от тревога,

защото май сънувал съм  в нощта.

 

IV

Когато схванах, че било измама –

на моя полубуден ум игра,

изпитах в себе си тъга голяма,

не блесна в мрака повече зора.

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??