Вдъхновено от произведението "Коледна елхичка" и подарък към ИнаКалина(Красимира Чакърова)! Светли коледни празници на всички!
„Вижте, звезда!"
-удивено я посочиха овчарите.
„Спасителят се роди!”
Там лежи сега. В яслите.
Най-сетне настъпи
светлия час.
Предричаха го пророците
векове преди нас.
В тази тиха нощ
надежда се ражда в сърцата.
В тази свята нощ
роди се детето на светлината!
Рождество Христово
празнуваме всички.
Да се родим отново!
Да повярваме в доброто.
„Тиха нощ, свята нощ…”
нека запеем.
Да сплетеме празничен венец
в името на нашия Младенец!
© Светлана Тимофеева Todos los derechos reservados
Вдъхнови ме "Коледна елхичка" на Красимира. Елхичката се чувстваше "самичка" и исках да й подаря напомняне, че нейната звездичка ни оповестява най-хубавата вест- за раждането на младенеца...