12 dic 2022, 10:00

Нова година 

  Poesía » Otra
327 0 0

Тя е ослепително красива

във феерична рокля с цветовете на дъгата,

слънчев плащ раменете й обвива,

диамантена корона краси й главата.

 

Седи в трон от чисто злато,

оттам Тя внимателно наблюдава,

чака точния момент, когато

стрелките дванадесет наближават.

 

Тогава тръгва по пътя млечен

със своята звездна колесница

да направи ритуала вечен -

смяна на стара с нова царица.

 

С богато наредени маси

чакаме я  с нейната мощ,

в къщи, накипрени с много украси,

да сбъдне мечтите ни среднощ.

 

В дванадесет, на часовника последния звън

вдига пълните догоре чаши,

от очите сълзите потичат навън,

показват голямото щастие наше.

 

Тя е вече тука

Новата година - Новата надежда,

в небето озарено фойерверки пукат,

светът в очакване към нея поглежда!?

 

 

© Никола Яндов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??