11 abr 2021, 22:45

Нова соба 

  Poesía » Filosófica
264 0 1

Во новата соба

херметички затворена

една слика го искривува ѕидот.

 

Внатре обетките ми тежат

и ја изместуваат рамнотежата.

 

На полицата има два часовници

на кои им нема спас од здодевност.

 

Десетина зачини чекаат гурмани,

додека вкусот им ветрее.

 

Во новата соба

невидлив поет

инспирацијата ја остава на чингел.

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "... невидлив поет инспирацијата ја остава на чингел"
Propuestas
: ??:??