23 dic 2012, 10:37

Новогодишна тъга 

  Poesía
628 0 0

В празничната нощ седим сами,

в чашите шампанското прелива,

аз виждам в твоите очи

една тъга горчива.

 

Усещам как в очите ми събира се сълза,

по бузите се стича мълчаливо,

усещам в мене болка и тъга,

към теб поглеждам със надежда боязливо.

 

В лицето ти обаче виждам празнота,

не помниш вече нашите дни,

оставяш ме сама 

и искаш да забравя любовта.

 

Още помня дните тъй красиви, 

когато бяхме с теб едно,

когато бяхме тъй щастливи, 

но ти пречупи моето крило.

 

И ето часовникът дванадесет удари,

събуди ме от сън красив,

а ти дори не ме пожали

и тръгна си към свят лъжлив!

 

Ето - пак от мене си отиде любовта,

остана само шампанското пенливо

и в тишината на нощта последната сълза

от очите се отрони мълчаливо...

 

15.12.2005г. 

© Яни Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??