29 nov 2012, 11:23

Някой диша до мен 

  Poesía
522 0 1

 

 

                           През прозореца влезе нощта

                           с две танцуващи пеперуди,

                           с тази синя, магична луна,

                           дето идва на края на лятото.

                         

                                    Някой диша до мен,

                                    някой спи и сънува:

                           Газим боси в прохладна река

                           самодостатъчни и безметежни...

                           Не търсим брод... С любовни пръсти

                           докосваш мократа ми кожа.

 

                           Като спасение си, като прошка!

                           Като пречистване, като катарзис!

                           Не мога да те разделя от себе си,

                           не мога да те пусна да си тръгнеш!

 

                                     Някой спи и сънува

                                     края на дългото лято...

© Рада Димова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??