Nov 29, 2012, 11:23 AM

Някой диша до мен 

  Poetry
520 0 1

 

 

                           През прозореца влезе нощта

                           с две танцуващи пеперуди,

                           с тази синя, магична луна,

                           дето идва на края на лятото.

                         

                                    Някой диша до мен,

                                    някой спи и сънува:

                           Газим боси в прохладна река

                           самодостатъчни и безметежни...

                           Не търсим брод... С любовни пръсти

                           докосваш мократа ми кожа.

 

                           Като спасение си, като прошка!

                           Като пречистване, като катарзис!

                           Не мога да те разделя от себе си,

                           не мога да те пусна да си тръгнеш!

 

                                     Някой спи и сънува

                                     края на дългото лято...

© Рада Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??