31 ene 2021, 11:42  

Няма сезон подходящ, за умиране 

  Poesía » Filosófica
209 6 12

Няма сезон подходящ, за умиране,
ако е зима –  ще мръзнат врабците,
ще е небето смолисто, лакирано,
куче, бездомно край гроба ще скита.

 

Ако е пролет – горят минзухарите,

цъфнало клонче  – над гроба цвят ръси.
Хвърлили шалове, дружките, старите,
с тебе се смеят на глас, но в съня си.

 

Ако е лято, то чинка забързана,
челядта гладна изхранва – с мушици.
Вятър нанякъде бърза и бърза, но,
донася ти нощем светулки- звездици.

 

Ако е есен – поляга в нозете ти,
мъртвата шума – звездите са слепи.
Ехо предзимно, свещица засвети ти...
Затуй, от живота гребѝ , с пълни шепи!

 

 

 

 


 



 

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??