10 oct 2011, 0:38

Нямам нищо 

  Poesía » De amor
695 0 9

Нямам нищо, с което очите ти пак да разсмея,
да докосна душата ти бяла - със капчици звън,
и във тихата вечер - превърната в мъничка фея,
да те скрия с усмивка в крилете на топлия сън.

 

Нямам нищо, с което сърцето ти пак да спечеля,
да отпия отново от виното, плачещо в теб
и под звездния вятър - в извезана златна постеля,
да посрещна душата ти - с пита и люляков мед.

 

Нямам нищо, с което в мечтите ти пак да надникна,
да погледна в света ти - замръзнал в дванайстия час
и да видя, че всъщност в нощта ти отново проникват

топли чувства и нежност - изваяни с вятър и глас.

 

Нямам нищо...  А толково много се молех да имам,
от очите ти светли - събуждащи новия ден,
от косите ти нежни - покриващи всичко с коприна
и от устните топли - изгарящи времето в мен...

© Чавдар Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??