Обичам небето с облаци бели
и полята в китната свежа премяна,
обичам горите с тревите зелени
и градината с вишните сочни засмяна.
Обичам нивята, обичам морето
и хорските златисто-мили усмивки,
обичам и златните дарове на битието,
и изворите с красиви и мили вълнички.
Обичам аз всичко, що е от Бог сътворено
и се моля: нека пребъде, нека остане навеки!
© Петър Главеев Todos los derechos reservados