18 jun 2020, 9:55

Обич в морскосиньо 

  Poesía » De amor
1147 11 20

 

Разкажи ми, море,

колко тайни в сърцето си носиш,

ти си тук с векове,

аз за малко, но с много въпроси.

 

Разкажи ми поне

как луната със сребърна люлка,

да измие лице,

късно вечер към тебе се спуска.

 

А звездите в захлас

до зори морски приказки слушат -

как рибари със страст,

се надлъгват със бренди на сушата.

 

Ах, море, разкажи

как е златната мъничка рибка,

след милиони мечти

още ли плува с усмивка.

 

Аз седя на брега,

със надежда от теб да науча

как да бъда луна

и море от любов да получа.

 

© Ивон Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Обич в морскосиньо »

5 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??