6 oct 2024, 8:52

Обичал ли си 

  Poesía » De amor
117 2 0

   

      Обичал ли си

 

Събуждал ли си се, когато

навън ухае вечерта

и топлото красиво лято

е дало път на есента?

 

Докосвал ли си в тишината

душата ми в среднощен час,

разбирал ли си как сърцата

отмерват удари за нас?

 

Обичал ли си ме безкрайно,

тъй както те обичам аз?

А може би необичайно,

целувал си ме нощен час!

 

Обичал ли си безнадеждно –

до болка пареща в нощта?

Страхувал ли си се, когато

за нас дошла е любовта?

 

Ако не си, тогава мисля,

че любовта ти е лъжа,

но аз отново ще те търся,

ще бъда с теб поне в съня.

 

          Мария Мустакерска

 

© Maria Mustakerska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??