5 jun 2015, 20:38

Обичал ли си 

  Poesía » De amor
505 0 1

Обичал ли си някога толкова силно,
Че да чувстваш как ще се пръсне всеки твой атом от любов,
Да имаш нуждата да чуеш нечие сърце как бие,
Да виждаш очите, за които копнееш във всяка една секунда?
Изпитвал ли си някога нещо толкова чисто,
Усещане че душата ти вече не е в твоето тяло,
Подарил си цялото си съществувание без дори да знаеш
Без нуждата от материалното, само една единствена душа,
Избавяща те от хоризонта на събитията.
Имал ли си някога нещо толкова диво и ценно,
Че да изпитваш наслада от болката, както когато докоснеш кактус,
Да се страхуваш и да изпадаш в паника винаги когато липсва,
Да чувстваш как си заровен под собствените си мисли,
В които може да бъде само едно единствено същество?
А ако и съществото изпитва същото,
Значи си най-богатият и обичан индивид!

© Николина Згуровска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хубаво, но защо тази учена дума на финала? Човек звучи винаги по-топло и по-литературно, индивид е... много научно
Propuestas
: ??:??