Обичам те
Когато погледна тези очи...
примирам, изследвам скрити сълзи...
минеш ли парфюмен край мен...
дишам безумен цвят пленен,
тревожен трепет... пръст, който твори,
плиска в мене дъжд, и гори, до сълзи,
и гледам... с топли очи, твоята грация,
минеш ли парфюмен край мен...
пленена, прозрачна, безумна, без дъх...
с тревожен пръст на спусъка на живота ми...
Разминавам се с хора наоколо
с така чаровни ухания!...
© Йоана Todos los derechos reservados